Hur man återställer ett raderat inlägg på Instagram. En steg-för-steg-guide

Skapade 9 februari, 2024
En frustrerad man tittar på sin telefon

Har du någonsin tagit bort ett inlägg på Instagram och senare önskat att du kunde ta tillbaka det? Oavsett om det är ett foto som fångar ett värdefullt ögonblick, en viktig affärskampanj eller en kreativ video, kan det vara djupt frustrerande att förlora sådant innehåll, särskilt när det hade samlat på sig betydande engagemang som gilla-markeringar, kommentarer och delningar

Kolla Instagram-arkivet

Många vet inte att Instagram erbjuder en automatisk arkiveringsfunktion för dina inlägg. Innan du får panik, kontrollera ditt arkiv. För att göra detta, gå till din profil, tryck på de tre horisontella linjerna i det övre högra hörnet och välj "Arkiv". Här hittar du alternativ för att se arkiverade inlägg eller berättelser. Om ditt inlägg har arkiverats istället för att raderas permanent kan du enkelt återställa det.

Använd funktionen Nyligen borttagen

Nyligen introducerade Instagram en ny funktion som heter "Recently Deleted" som sparar raderade inlägg i upp till 30 dagar. För att komma åt den här funktionen, gå till "Inställningar", sedan "Konto" och välj "Nyligen borttagen". Om ditt inlägg finns där kan du återställa eller permanent återställa det till din profil.

Återställ data från telefonsäkerhetskopiering

Om du regelbundet säkerhetskopierar data på din telefon kan du ha en kopia av det raderade inlägget. Detta beror på inställningarna och hur ofta du säkerhetskopierar dina data. Kontrollera säkerhetskopior från iCloud , Google Drive eller någon annan molntjänst du använder för att se om det raderade inlägget finns där.

Använd programvara för dataåterställning

Om inget av ovanstående alternativ fungerar kan du vända dig till programvara för dataåterställning. Det finns olika program tillgängliga på marknaden som kan skanna och återställa raderad data från mobila enheter, inklusive raderade foton och videor. Dessa kan vara en sista utväg om alla andra metoder misslyckas.

Slutsats

Att återställa ett raderat inlägg på Instagram är inte alltid garanterat, men genom att följa stegen som beskrivs i den här artikeln ökar du dina chanser att lyckas. Det är viktigt att agera snabbt och använda alla tillgängliga resurser för att återställa ditt förlorade innehåll. Överväg att använda arkiverings- och regelbundna säkerhetskopieringsfunktioner i framtiden för att förhindra oavsiktlig dataförlust.

Ett instagramkonto

Tyvärr håller Instagrams "Recently Deleted"-funktion bara borttagna inlägg i upp till 30 dagar. Om det har gått längre än 30 dagar sedan du raderade inlägget tas det troligen permanent bort från Instagrams servrar och kan inte återställas direkt via Instagram. Du kan dock fortfarande ha en chans om du har gjort en säkerhetskopia av din telefondata som innehåller Instagram-appdata från innan inlägget togs bort.

Ja, om den raderade Instagram-berättelsen har publicerats inom de senaste 24 timmarna. Instagrams "Recently Deleted"-funktion lagrar också berättelser som inte finns i ditt arkiv. Du kan komma åt och återställa dem från avsnittet "Nyligen raderade" inom 24 timmar efter raderingen. Efter 24 timmar, om berättelsen inte sparades i ditt arkiv eller höjdpunkter, raderas den permanent och kan inte återställas

Agera snabbt och kolla mappen "Recently Deleted" i dina Instagram-inställningar. Detta är den första platsen där alla nyligen raderade inlägg kommer att lagras tillfälligt. Du kan komma åt detta genom att gå till din profil, trycka på "Inställningar", sedan "Konto" och välja "Nyligen borttagen." Om du hittar ditt inlägg där kan du enkelt återställa det. Det är viktigt att agera snabbt eftersom inlägg bara lagras här i 30 dagar. Se dessutom till att du regelbundet säkerhetskopierar dina data för att undvika sådana förluster i framtiden.