Kan du se vem som ser din TikTok-sida? Ta reda på allt du behöver veta!

Skapade 28 maj, 2024
person på tik tok

TikTok är en av de mest populära sociala medieplattformarna, med miljontals aktiva användare dagligen. Men många användare är nyfikna på om de kan ta reda på vem som har tittat på deras profil. TikTok introducerade nyligen en funktion som heter "Profilvisningar", så att användare kan se vem som har sett deras profil under de senaste 30 dagarna. Den här funktionen är dock inte automatiskt aktiverad för alla användare. I den här artikeln kommer vi att utforska hur du kan aktivera och använda den här funktionen, vilka andra sätt du har för att övervaka interaktioner på ditt TikTok-konto och begränsningarna för denna funktion.

Hur man aktiverar profilvisningsfunktionen på TikTok

TikTok har introducerat profilvisningsfunktionen, som låter dig se vem som har sett din profil under de senaste 30 dagarna. Om du inte har aktiverat den här funktionen än, följer här stegen:

  1. Öppna TikTok-appen och gå till din profilsektion.
  2. Tryck på de tre horisontella linjerna (inställningarna) i det övre högra hörnet.
  3. Välj "Sekretess" .
  4. Hitta och välj alternativet "Profilvyer" .
  5. Aktivera funktionen "Profilvyhistorik" .

Vad du behöver veta om profilvisningsfunktionen

När funktionen Profilvyer är aktiverad kan du spåra vem som har sett din profil under de senaste 30 dagarna. Detta är användbart för att övervaka vem som visar intresse för din aktivitet på TikTok. Det finns dock några viktiga saker att tänka på:

  • Om du aktiverar den här funktionen kommer andra användare också att kunna se om du har sett deras profil.
  • Funktionen fungerar bara om båda parter har alternativet aktiverat. Om en användare inte har aktiverat funktionen visas du inte i deras profilvisningshistorik.

Hur man spårar andra interaktioner på TikTok

Även om du inte använder profilvisningsfunktionen erbjuder TikTok flera andra sätt att övervaka aktiviteten på ditt konto. Så här kan du göra det:

  1. Öppna TikTok-appen och tryck på hjärtikonen längst ner på skärmen.
  2. Här kommer du att se alla senaste aviseringar, inklusive gilla-markeringar, kommentarer och delningar på dina videor.
  3. Om du har ett företags- eller skaparkonto kan du också komma åt avsnittet Analytics för att se detaljerad statistik om dina videovisningar och demografiska följare.

Vilka är alternativen till att spåra aktivitet på TikTok?

Om du är intresserad av att spåra vem som tittar på ditt innehåll kan du stöta på tredjepartsappar som lovar att tillhandahålla sådan data. Du bör dock vara försiktig när du använder dessa appar eftersom många av dem kan bryta mot TikToks policyer eller äventyra säkerheten för ditt konto. Det rekommenderas att lita på TikToks officiella funktioner som profilvyer och Analytics för att få korrekt och säker data om aktivitet på ditt konto.

Slutsats

Även om TikTok inte alltid erbjöd ett sätt att se vem som tittar på din profil, tillåter introduktionen av profilvisningsfunktionen nu användare att göra just det, förutsatt att den andra personen också har aktiverat funktionen. Utöver detta kan du spåra interaktioner på ditt konto genom aviseringar och, för företags- eller skaparkonton, genom TikToks Analytics. Var försiktig med appar från tredje part och fokusera på att använda officiella alternativ för att säkerställa ditt kontos säkerhet och för att få så korrekt information som möjligt.

tik tok sida

Profilvisningshistoriken på TikTok förblir synlig i 30 dagar. Efter det raderas informationen automatiskt och du kommer inte att kunna se äldre profilvisningar om de inte händer igen inom de närmaste 30 dagarna.

Nej, TikTok ger inte detaljer om hur många gånger en specifik användare har sett din profil. Det visar helt enkelt användarens namn om de har sett din profil under de senaste 30 dagarna, utan att ange frekvensen.

Om du stänger av funktionen Profilvyer kommer du inte längre att kunna se vem som har sett din profil, och andra användare kommer inte att meddelas om du besöker deras profiler heller. Däremot kommer alla profilvisningar som registrerats medan funktionen var på fortfarande att vara synliga i 30 dagar om du inte inaktiverar funktionen.